Torn Japanese colored paper and acrylic resin on 3.9×1.9 inches canvas
10cm×5cm×6本 カンバスに和紙・アクリル樹脂
I prefer eating fruits ice cream bars in cold seasons to hot summer, and let them melt in my mouth in a warm place. A piece of sweets like a miniature garden seems to contain brilliance of life. When I feel like my life is about to disappear, I would let my mind play in a piece of jewel-like microcosm and take it into my body along with the joy of taste. However,I'm on a diet all the time, so I can't always follow my desire. In order to satisfy myself with only sight and touch, I make pieces like these by kneading my memory of eating and my imagination of eating. My candy-like creations are mostly produced by patience with appetite.
クリームとフルーツを冷やし固めた華やかなアイスクリームは、本格的な夏よりも、寒々しい日に温かいお部屋でお口の中へ溶かし込むのが好きです。お菓子の箱庭的なひと切れには、食欲をそそるいのちの輝きが封じ込められています。自分のいのちが消えてしまいそうな気分の時、宝石のような1片の小宇宙に心を遊ばせながら、それを味覚のよろこびと共に体内に取り込めば、一瞬だけでも元気が出ます。しかし私は年中ダイエットをしているので、心の赴くままにお菓子を食べるわけにはいきません。そこで、視覚と触覚だけで自分を満足させるために、食べた記憶と食べる想像をこねあわせてこのようなものを作りました。私のお菓子みたいな作品のすべては、たいていそれを食べたくて重ねてきた我慢の産物です。
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